لیست اختراعات روزبه عباس زاده


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 7
تاریخ ثبت: 1394/08/03
خلاصه اختراع:

در سال هاي اخير تحقيقات متعددي حاكي از شيوع كمبود ويتامين د در كشور ما واكثر كشورهاي در حال توسعه وحتي ‏توسعه يافته مي باشد با توجه به اينكه مهمترين منبع تامين اين ويتامين نور خورشيد است ومنابع غذايي محدودي براي رفع ‏نياز روزانه بدن وجود دارد واين ويتامين نقش به سزايي درجلوگيري از اكثر بيماري هاي مهلك مثل انواع سرطان ها ‏،ديابت ، فشار خون، ‏MSو....دارد غني سازي مواد غذايي با اين ويتامين ضروري به نظر مي‌رسد .اما اين ويتامين حلاليت ‏بسيار كم در آب(كمتر از ‏g/L ‎‏ 1/‏0)دارد وحساس به نور و حرارت است وامكان غني سازي مواد غذايي به طور مستقيم با ‏اين ويتامين وجود ندارد .راه حل مناسب براي حل اين مشكل نانو انكپسوله كردن آن در تركيباتي با حلاليت ومقاومت ‏حرارتي بالا بااستفاده از يك فرآيند سريع وكم هزينه است كه .به اين منظور ما ويتامين د را در نشاسته با استفاده از روش ‏التراسونيك با موفقيت وبا كارايي انكپسوله كردن بالا انكپسوله كرديم نتايج ‏DLSذراتي كوچكتر از 40 نانومتررا نشان داد ‏و نتايج ‏XRD‏ وSEMمويد اندازه ذرات نانومتري وكريستاليتي كم بود ‏FTIR ‎مهمترين عامل تشكيل نانوذرات را پيوند ‏هاي هيدوژني نشان داد و ‏DSCحاكي از افزايش بسزايي در مقاومت حرارتي ويتامين د مي باشد كه اين امكان را فراهم ‏مي‌كند كه با توليد درمقياس صنعتي در انواع محصولات غذايي وحتي نانوايي بتوان از آن استفاده كرد وهمچنين نتايج آزمون ‏رهايش در شرايط شبيه سازي دستگاه گوارش نشان داد ميزان رهايش در معده بسيار اندك ونزديك به صفر وبيشترين ‏ميزان رهايش در ابتداي ورود به روده كوچك است كه موجب اافزايش ميزان زيست فراهمي اين ويتامين مي شود .شير به ‏عنوان مدل غذايي سرشار از كلسيم انتخاب شد وبا انجام تست پنل كوچكترين تفاوت معني داري در طعم و بافت شير غني ‏شده با شير معمولي ديده نشد

تاریخ اظهارنامه: 1395/01/29
تاریخ ثبت: 1395/11/25
خلاصه اختراع:

در توليد دشمنان طبيعي آفات كشاورزي، به ويژه توليد زنبورهايي چون تريكوگراما يا براكون كه در برنامه مبارزه بيولوژيك با آفات مورد استفاده قرار مي گيرد، نحوه پرورش ميزبان واسط و همچنين نوع ميزبان واسطي كه به راحتي پرورش يابد حائز اهميت است. هرچند در تعدادي از كشورها از تخم مصنوعي به عنوان ميزبان واسط استفاده مي شود اما با توجه به مشكلات تخم مصنوعي، در بسياري از كشورها من جمله ايران از ميزبان هاي طبيعي چون بيد آرد (Ephestia kuehniella) يا بيد غلات (Sitotroga cerealella) استفاده مي شود. در حال حاضر در انسكتاريوم ها، جمع آوري شب پره هاي پرورش يافته داخل محفظه هاي آلومينيومي توسط كارگران با كمك پمپ باد به صورت دستي و با كمك شلنگ صورت مي گيرد. در اين روش به دليل پراكنده شدن شديد پولكهاي شب پره ها مشكلات تنفسي زيادي به ويژه در دراز مدت براي افرادي كه در اين اماكن كار مي كنند ايجاد مي شود. در اين طرح، روش پروانه گيري سنتي و دستي با روشي نوين و مكانيزه جايگزين شد. به طوري كه با ايجاد جريان هواي دمشي از بالاي كاور و جريان مكشي در پايين آن كه به عنوان نقاله بادي نيز استفاده مي شود، حشرات به سمت ظرف مورد نظر هدايت و در آنجا جمع آوري مي شوند. در اين سامانه تمهيدات لازم براي توزيع يكنواخت جريان هوا، كنترل شدت جريان و جلوگيري از حركت حشرات در مسيرهاي ناخواسته پياده سازي شده است.

تاریخ اظهارنامه: 1398/12/17
تاریخ ثبت: 1399/05/05
خلاصه اختراع:

براي تهيه كشمش، رطوبت انگور را كاهش داده و انگور را خشك مي كنند. انگورها پوسته محافظي دارند كه انگور را از خشك شدن محافظت مي كند. براي تسهيل و سرعت دادن خشك كردن انگور، از محلولهاي تيزاب استفاده مي شود تا لايه مومي روي پوسته انگور را از بين برده و روي پوسته، ترك ها و روزنه هاي ريز ايجاد شود. مشكل فني استفاده از محلولهاي شيميايي تيزاب اين است كه همواره در معرض مشكلات بهداشتي بوده و در اين اختراع براي دوري از معايب استفاده از تيزاب و محلولهاي شيميايي مشابه، جايگزيني تيزاب با پلاسماي سرد عنوان شده است چرا كه كاربرد پلاسماي سرد همانند تيزاب با ايجاد ترك ها و روزنه هاي ريز روي پوسته انگور، سرعت خشك كردن انگور را تسهيل مي نمايد. كاربرد پلاسماي سرد در صنعت تهيه كشمش با نصب يك راكتور ساده پلاسماي سرد در شرايط متعارفي اتاق يا كارگاه و در مسير فرآوري كشمش به جاي استفاده از محلول هاي تيزاب، ميسر خواهد بود.

تاریخ ثبت: 1385/09/23
خلاصه اختراع:

تراكتور براي مكانيزه كردن فعاليت كشاورزي در كشورهاي در حال توسعه، به عنوان منبع اصلي توان تلقي مي گردد. براي كاهش هزينه هاي توليد، شناخت و آگاهي كافي از عملكرد وسائل پيچيده امروزي ضروري است كه جايگاه خاصي در كشاورزي و نقش مهمي در افزايش توليد محصول دارند. يكي از بخش هاي كشاورزي كه انرژي زياد را مي طلبد، آماده كردن زمين و تهيه بستر براي كشت مي باشد. در اين تحقيق ارائه طرح و ساخت يك دستگاه دينامومتر اتصال سه نقطه براي اندازه گيري و ثبت مولفه هاي نيروي كششي انجام شد. اين دينامومتر براي تراكتورهاي گروه I,O طراحي و ساخته شده است كه مجموعه شاسي بوزن 49 كيلوگرم و به شكل U و ارائه مي باشد كه امكان استفاده از محور تواندهي را فراهم مي سازد. دينامومتر فوق قادر به اندازه گيري نيروهاي افقي و عمودي وارده به بازوهاي اتصال سه نقطه تراكتور مي باشد. سيستم از سه قسمت شاسي، مبدلهاي حساس اندازه گيري نيرو و سيستم تحصيل و ثبت داده تشكيل شده است. پس از كاليبره كردن مبدل هاي نيرو و نصب آنها روي شاسي، مجموعه سيستم در مزرعه با تراكتور و گاو آهن برگرداندار مورد آزمايش قرار گرفت. آزمون مزرعه اي نشان داد كه دينامومتر بخوبي قادر به اندازه گيري و تجزيه نيروها روي بازوهاي اتصال سه نقطه مي باشد و سيستم تحصيل داده علاوه بر ثبت لحظه اي داده ها قادر است داده ها ترا به صورت نمودار نمايش دهد يا جدول داده ها را حافظه كامپيوتر ثبت نمايد.

تاریخ ثبت: 1401/01/23
خلاصه اختراع:

مقدمه: به طور معمول از خاك به عنوان محيط كشت براي محصولات كشاورزي استفاده ميشود. خاك مواد مغذي، آب و هواي مورد نياز براي رشد گياه را تامين ميكند. علاوه بر مصرف قابل توجه آب در روش كشت در خاك، اين نوع كشت مضرات ديگري نيز در بر دارد؛ از جمله آنها ميتوان به وجود برخي ميكروارگانيسمها در خاك كه سبب بروز بيماري در گياهان ميشود، اشاره داشت. علاوه بر اين كشت محصولات در خاك پر هزينه و وقت گير است زيرا شامل مراحل خاكورزي اوليه، خاكورزي ثانويه، كاشت، داشت و برداشت خواهد بود كه هر يك از اين مراحل نه تنها منجر به آسيب رساندن به محيط زيست و آلودگي آن ميشود بلكه از منظر اقتصادي و زماني نيز امروزه به صرفه نمي باشد. كشت هيدروپونيك يا ‌آبكشت، شيوۀ كشت گياه بدون خاك است. در اين نوع كشت متخصصان نيازهاي غذايي گياه را اندازه‌گيري كرده و با استفاده از آب و عناصر ماكرو و ميكرو افزوده شده به آن، عملاً نياز گياه به خاك را منتفي مي نمايند. شرح فرآيند و بيان اهداف اختراع: آب‌كشت روشي است كه نسبت به راهكارهاي سنتي در كشاورزي، مزيت‌هاي زيادي دارد. در اين فرآيند به آب كمتري نياز بوده، كاملاً استريل است و بازدهي بيشتري نيز دارد. مساله كمبود آب در ايران، لزوم افزايش بهره وري اين ماده ي ارزشمند را بيش از پيش مشخص مي سازد. همچنين كشت گلخانه اي به روش هيدروپونيك در سالهاي اخير مورد توجه قرار گرفته است به طوري كه ميتوان در فضاي كوچك نسبت به توليد گياهان مختلف اقدام نمود و حتي رويكرد جديدي از كشاورزي شهري را نيز با كشت عمودي ايجاد كرد. در اين روش، محلولي كه شامل مواد مغذي مورد نياز گياه است از طريق پمپ و از داخل مخزن در لوله جريان مي يابد و در اختيار گياه قرار مي گيرد. در طرح مورد ادعا بستر كشت سيني هاي دايره اي شكل بوده كه به صورت طبقاتي بر روي محور دوار مشترك نصب شده و در سطح افق حركت دوراني بسيار آرامي دارند. گياه در يك شرايط كاملا كنترل شده رشد و نمو خواهد كرد. شدت نور، دماي محيط كشت و فاكتورهايي نظير PH و EC مربوط به محلول از جمله مواردي هستند كه به هنگام رشد گياه توسط سنسورهاي سلونوئيدي تعبيه شده، تحت كنترل خواهند بود. در اين اختراع هدف معرفي سامانه جديد براي كشت برخي از محصولات كشاورزي در محيط هاي بسته و كنترل شده به منظور استفاده بهينه از نهاده هاي كشاورزي، مصرف بهينه آب و انرژي است.

موارد یافت شده: 7